Louise Hay fyller 90 år

Healingkoden

”Today I remember that life loves me.
I let love find me at the perfect time”

I dag fyller en underbar ljusbärare 90 år, nämligen självaste Louise Hay. När jag vaknade i morse fick jag som en händelse syn på en sliten och genom åren väl använd bok som pockade på min uppmärksamhet. Den svenska översättningen av ”You can heal your life” som haft sin plats i min bokhylla sedan 1990.

Louise Hay, Healingkoden.LilyOnEarth.se

Det året var jag 37 år när båda mina föräldrar dog inom loppet av tre månader samtidigt som jag gick igenom en svår skilsmässa. Sjukdomar följde i spåren och efter en tids kamp med att hålla tillvaron flytande för mig och våra två barn drabbades jag själv av depression och panikångestanfall. Louise Hays bok blev i det livskaos som följde en vältummad livlina för mig.

När jag nu, 26 år senare plockar fram, dammar av och bläddrar i den sedan länge bortglömda juvelen fylls jag av leenden och förstår varför den blivit en bästsäljande klassiker.

Denna makalösa kvinna har hunnit med mycket sedan dess och håller sig fortfarande häpnadsväckande ungdomlig och aktiv. HayHouse som är hennes stora livsverk påbörjade hon först i 60-års ålder och det blomstrar som aldrig förr.

Louise Hay är i sanning ett levande exempel på sina egna lärors briljans. I denna video på 10 minuter med utdrag från olika intervjuer bjuder hon på några av dem, kort sammanfattat:

 1. Älska dIg själv
  2. Var noga med dina ord
 2. Var inte bitter
 3. Dina tankar skapar ditt liv
 4. Hjälp andra
 5. Håll dig lugn och förvänta dig det bästa ur alla situationer
 6. Håll affirmationer levande
 7. Fortsätt utvecklas
 8. Var tacksam
 9. Endast Gott ligger framför mig

Nu avslutar jag dagens hyllning till en av mina vackraste förebilder på samma sätt som jag började, med en av hennes affirmationer:

Vackra lysande Louise Hay –  Happy, happy, happy 90th birthday!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *