Följer du din inre stjärna?

de tre vise männen

Idag är det trettondagen eller Heliga Tre Kungars dag. För de flesta innebär det inget annat än en extra helg och ledighet. För en del innebär det firande av den bibliska berättelsen om de tre vise männens gåvor till Jesusbarnet.

Vad betyder Trettondagen för dig? Jag personligen ser på de gamla högtiderna som läromästare av djup visdom.

Det gäller bara att jag tar mig tid att begrunda dess budskap och symbolik gång på gång om och om igen. Och jag hittar alltid något nytt som jag behöver påminnas om.

De Heliga Tre Kungars Dag handlar för mig inte i första hand om att fira en historisk händelse, utan mer om att uppmärksamma den ständiga uppmaningen om att följa stjärnan som leder till barnet! Det rena oskyldiga barnet, ljusets barn!

Redan Zarathustra talade till sina anhängare om en stjärna, som skulle förkunna frälsaren Saoschyants jungfrufödsel:

Maria och Jesusbarnet

 

”Ni, mina söner,kommer, före alla andra folk, att skåda dess uppgång. Då, när ni ser den, ska ni omedelbart följa den vart den än leder er. Ni ska hylla det hemlighetsfulla barnet och med största vördnad ge honom gåvor.”

 

 

.

Hur tolkar du symboliken och hur passar den in i ditt liv, din situation och ditt år just nu?

  • Vad betyder stjärnan?
  • Vad symboliserar det nyfödda Jesusbarnet?
  • Och vad står guld, rökelse och myrra för?

Endast när vi lyssnar in i vårt eget hjärtats innersta efter svar hittar vi sanningen. Andras tolkningar må vara intressanta men är de relevanta?

Därför låter jag bli att skriva mer om min egen syn och hoppas i stället att du tar dig tid att titta in i djupet av dig själv efter din egen ledstjärna; följa den på vägen fram mot ditt eget ständigt pånyttfödda barn av ljus och skänka den de allra dyrbaraste av dina gåvor!

Fridfull Trettondag önskar jag dig!

Med massor av kärlek,
Eva Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *