Abrakadabra!

Abrakadabra, trolleriformeln som alla barn använder kommer från den arameiska frasen ”abraq ad habra” och betyder ”jag skapar medan jag talar” eller ”jag skapar det jag säger”.

Visdomen i denna uråldriga fras visar att ord, liksom tankar och känslor, har kraft och makt att ändra dina upplevelser och den värld du lever i. Det gäller både de ord du säger och uttalar högt till andra och dina egna ständigt pågående inre dialoger. Det du säger till andra och till dig själv påbörjar en manifesterings-process så snart de uttalats.

Testa och se hur dina ord påverkar dig och ditt liv! Testa med att uttala positiva kärleksfulla ord och se vad som kommer tillbaka! Testa med att uttala negativa destruktiva ord och se hur det påverkar dig, din omgivning och ditt liv! Jag varnar dig dock för det sistnämnda och rekommenderar det inte! Men ok, testa en gång om du inte tror på det! (var bara beredd på att gå tillbaka, be om förlåtelse och ställ tillrätta vad dina skadliga ord orsakat)

När vi börjar förstå och inse sanningen och visdomen i ”Abraq ad habra!”, kan det ibland kännas hopplöst eftersom vi samtidigt inser hur lite vi styr och kontrollerar våra yttre och inre dialoger.

Det mesta av det vi kommunicerar kommer direkt ur vårt undermedvetna. Det är därför det ofta är så svårt att förändra livet på det sätt som vi önskar. När våra dialoger spretar åt alla håll samtidigt.

Något lättare är det att ändra och kontrollera det vi säger högt till andra, än det själv-prat som ideligen pågår i vårt inre. Vaktar vi våra tungor noga kan det så småningom bli  en vana att endast uttala det som vi vill ska manifesteras. Då har vi tagit ett viktigt och grundläggande steg i livets trolleriskola.

Vill du lära dig manifestera ett gott liv för dig själv och andra, börja med att lära dig tala rätt:

  1. Uttala endast det som du vill ska manifesteras!
  2. Uttala endast det som är sant!
  3. Uttala endast det som är gott!

Uttala endast det du vill manifestera med respekt för ordets makt. Uttala endast det som är sant eftersom sanningen alltid segrar över lögnen. Uttala endast det som är gott eftersom det du uttalar kommer tillbaka till dig som en bumerang.

Tala inte i onödan eftersom mycket oövertänkt lätt sipprar ut. Att försöka övertala någon är till exempel att tala i onödan då det sänder ut negativ energin som säger att jag vet bättre än du, du är okunnig eller dum. Det går aldrig att vinna en debatt energimässigt!

Så verkar de universella lagar som mänskligheten känt till under årtusenden men som glömts bort i vår moderna tidsålder.

Om du vill lära dig bemästra ordets kraft, räkna med att det kan ta flera månader av ihärdigt medvetet arbete innan det blivit en vana. Ta det som en lek, en rolig lek eller tävling mot dig själv. Du kommer bli belönad!

Vill du gå steget längre och börja bemästra dina inre dialoger finns det förmodligen ingen annan väg än att använda någon teknik eller metod som kommer åt undermedvetna och förträngda negativa energier från sedan länge bortglömda orsaker.

Healingkoder är ett sätt, ur-shamansk kross kulturell healing ett annat. Kanske finns det fler som hittar in till vårt djupaste mörker och kan läka och transformera, vilka jag inte känner till i dagsläget. Meditation och mindfulness kan vara till hjälp, men vill vi hinna se manifesterade resultat i detta liv behöver de flesta av oss ta till vassare och mer spetsinriktade metoder och tekniker.

Sist men inte minst, skulle det trots allt bemödande hoppa en groda ur munnen på dig, kyss den! Slå den inte! Älska dig själv oavsett, heja på och uppmuntra dig med nya vackra ord!

 

Jag bugar mig för det gudomliga i dig!
– Eva Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *