När livet faller samman

healingkoden, healingkod coachning, trauma, sorg

Kan Healingkoden hjälpa oss när livet faller samman? När vi drabbas av sorger, förluster, kaos, sjukdom, död och saknad? När botten är nådd, kraften slut och vi ligger ute för räkning ensamma, utslagna och inte orkar möta världen? Går det att hantera svåra prövningar i livet på ett sådant sätt att vi inte bryts ner varaktigt, blir bittra och åldras i förtid? Är det möjligt att lindra smärtan eller är vi slumpmässigt utvalda hjälplösa offer i en orättvis, kall och hård värld?

 

Jag anser mig lyckligt lottad jämfört med många andra, men det hindrar inte att jag fått min del av sorger och bekymmer. I 17-års åldern fick mitt första och enda experiment med droger katastrofala följder. Jag låg medvetslös och mycket nära döden en hel natt i en främmande säng i ett främmande hus med berusade vilda ungdomar omkring mig som inte förstod att de nog borde ringa en ambulans. Följden blev flera år av kronisk ångest och depression. Livet föll samman… Så småningom reste jag mig, livet lappades ihop men smärtan pressades ner i dolda djup.

När jag var 37 dog mina föräldrar, först min mor och sedan min far tre månader senare. Samtidigt gick jag igenom en dramatisk skilsmässa och svåra sjukdomar tog fäste inom familjen. Livet föll samman… Så småningom reste jag mig, livet och äktenskapet lappades ihop men smärtan  pressades ner i dolda djup.

Sex år senare blev jag allvarligt och långvarigt sjuk, förlorade mitt jobb och en ny kaotisk skilsmässa inleddes. Livet föll samman… Så småningom reste jag mig, blev frisk, livet och äktenskapet lappades ihop igen men smärtan pressades ner i dolda djup.

healingkoden, trauma, pain, suffering, grief

 

Det tog nu sju år innan nästa djupa dal kom. Obegripligt hårda och orättvisa beskyllningar skapade konflikter både privat och i familjeföretaget (som klarade sig en hårsmån från konkurs). Jag kände mig attackerad från alla håll. Sjukdomar, skilsmässor och död bland nära och kära… Det ena följde på det andra. Sorger, bekymmer, oro och dramatik förmörkade himlen och flera år förflöt i kaos och tumult. Livet föll samman…

Det var då Healingkoden kom till mig och räddade mig från att drunkna. Jag vet inte hur det gick till för jag var fast besluten att aldrig mer läsa en endaste självhjälpsbok och tackade nej till allt och alla. Men boken levde sitt eget liv, hittade sin egen krokiga väg till mig och tog fäste i mitt hjärta så snart den landade i mina händer.

Tillsammans med en fantastisk Healingkod Coach påbörjade jag arbetet med att läka lager efter lager av gömda och glömda cellminnen. Jag reste mig inte, tog mig inte samman utan lät smärtan och tiden ha sin gång. Accepterade och hanterade den. Lät gammal undertryckt sorg och smärta poppa upp till ytan för att få en chans att läka.  Det gjorde inte mindre ont i själen men kroppsliga symptom och krämpor började sakta och nästan omärkligt minska och försvinna efterhand.

Vi kan inte medvetet hindra svåra saker från att hända i livet, men vi kan lära oss hantera dem på ett sätt så att det tar udden av det värsta och inte lägger grogrund till sjukdomar och nya problem i framtiden. Vi kan lära vår livsläxa här och nu så vi inte behöver gå om klassen och kursen. När smärtsamma upplevelser trycks ner och göms undan skapar det kronisk stress i kropp och själ.  Medvetna eller omedvetna stressreaktioner är en stor och grundläggande orsak till att sjukdomar, konflikter och problem av olika slag har möjlighet att utvecklas.

Healingkoder är bara ett redskap, men för mig ett viktigt och mäktigt redskap och det bästa redskap jag hittat.  De hjälper mig att varken förtränga eller fastna i större eller mindre traumatiska upplevelser utan I stället iaktta, acceptera, tillåta, släppa taget, läka och transformera dem.

En kort enkel daglig rutin som städar rent i själen och hindrar ny smuts att gro fast. Jag är oändligt tacksam över att Healingkoden kom in i mitt liv i just rätt tid för  jag vet inte hur jag skulle klarat mig utan den. Numera vet  jag att varje utmaning och prövning i livet i grund och botten är en välsignelse och en möjlighet.

 

Tusen tack kära du för att du tog dig tid att läsa dessa ord. Sanningen dock, hittar du endast i ditt eget hjärta.
Må din livsväg lysas upp av gyllene glittrande strålar av kärlek och frid!
Eva Karin

Don´t dwell on what has passed away
or what is yet to be!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *